Brouw #4 – American Pale Ale (APA)

De vierde brouwdag gaat beginnen, en deze keer weer bij de brouwvereniging. Waarom? Omdat we een APA gaan brouwen: een soort ‘IPA-light’ (qua hop). Het recept is geinspireert door de Sierra Nevada Pale Ale

Als ik in Amerika ben (zakelijk) dan drink ik graag Sierra Nevada Pale Ale of Samuel Adams Boston Lager.

       

 

Het fijne van een gezamenlijke brouwdag is dat je ingrediënten klaarstaan en dat de mout makkelijk te schroten is: ze hebben een werkbank met daarop een schrootmolen aangedreven door een electro motor

 

American Pale Ale20 liter
OmschrijvingWaardeGrenzen
Volume20
Begin SG10531044 – 1057
Eind SG10101005 – 1016
Berekende kleur (Morey)8-22
Berekende bitterheid (Tinset)20-40
Brouwzaalrendement78%
Kooktijd75 minuten
Alcoholtbd%
     Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidEenheidTypeMouterijKleur (EBC)% van de stort
 4,600gramPale Ale Mout (Maris Otter)Thomas Fawcett3 – 590.2%
 300gramMunich (Weyermann)Wyermann155.9%
 200gramTarwemout lichtWyermann43.9%
  5,100 TOTAL
     Hop
HoeveelheidEenheidTypeLeverancierABZ (%)Kooktijd (min)
18.0gramMosaicv.d. Kooy11.960
5.2gramCentennialv.d. Kooy10.910
7.6gramCascadev.d. Kooy510
12.4gramCascadev.d. Kooy5vlam uit
     Gist
HoeveelheidEenheidTypeFabrikantEenheid per liter
20gramSafale US 05Fermentis0,9 gram
     Maischwater
HoeveelheidEenheidType
16.6literMaischwater PWN (Lisserbroek)Maischwater
Waterbehandeling maischwater (optioneel)
HoeveelheidEenheidTypeFabrikant/Leverancier
9.7literMaischwater PWN (Lisserbroek)PWN
6.9literOsmosewater
1.1gramGips (CaSo4) in maischwater
1.6mlFosforzuur 80% in maischwater
     Maisschema
TemperatuurRusttijdBeslagdikte l/kg
67°65 min3.3
78°5 min3.3
Afloop wort & Spoelen
HoeveelheidEenheidTypeTemperatuur
15.0literSpoelwaterPWN

 

  

 

 

Aan het einde van de dag ALLE spullen in de auto en naar huis.

 

UPDATE: Dopetiket:

Share!
Abonneer
Notificatie voor:
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x