Brouw #1 – Sterke Saison

De eerste brouwdag gaat beginnen. Een “Sterke Saison” stond op het menu. Het recept kwam van de Brouwvereniging website.

Recept

datum:4 februari 2017
van:Brouwdagcommissie
klasse:C
stijl:Saison

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:85 min.
alcoholpercentage:7.3 %
begin-SG:1065
eind-SG:1010
EBC (kleur):9.0
EBU (bitterheid):39.0
Brouwhuisefficiëntie80 %
WatertypeKraan

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1800 gr3 EBC
Tarwemout (4 EBC) 530 gr4 EBC
Vienna mout (8 EBC)130 gr8 EBC
Suiker150 gr
Maischwater8.6 literLeverancier: Kraan
Spoelwater7.6 literLeverancier: Kraan
Styrian Goldings hopbloemen68 gr60 min.2 αBloemen
Saaz hop47 gr5 min.2.2 αBloemen
Belle Saison 1Leverancier: Lallemand Danstar

Maischschema

62 °C72 °C78 °C
30 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Start vergisting bij 20 graden en dan dagelijks 1 graad verhogen tot 27graden. Verder vergisten bij 28 graden gedurende 3 dagen. Daarna koelen naar 5 graden en lageren gedurende minimaal 2 weken. Bottelen met 7 tot 7,5 gram suiker per liter.


 

Bij de bestelling van alle ingredienten moet je goed opletten dat je de volumes aanpast op het aantal liter bier dat jij gaat brouwen, in mijn geval 20 Liter.

 

 

UPDATE: heb het Dop Etiket toegevoegd

Share!
Abonneer
Notificatie voor:
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x